Frammuseet skal bistå Roald Amundsens fødested

Frammuseet skal bistå RAF

Av Jan Ove Ekeberg, RAF.

 Roald Amundsens fødested (RAF) har inngått en samarbeidsavtale med Frammuseet i Oslo. Avtalen omfatter historiefaglig bistand og kvalitetssikring, utlån av utstillingsgjenstander, film og bilder, hjelp til å utforme og produsere utstillinger og markedsarbeid.

– Dette er et langt skritt forover for oss, sier leder av RAF, Bjørn Tollefsrud. Han betegner Frammuseet som verdens fremste museum for polarhistorie. – Dessuten er det særdeles veldrevet, legger han til.

Det er dessuten en fordel, mener Tollefsrud, at både Frammuseet og RAF er organisert som stiftelser og dermed står friere og kan ta raskere beslutninger, enn offentlig eide museer.

350 000 besøkende

I et normalt år har Frammuseet vel 350 000 besøkende, og er dermed det nest mest besøkte museet i landet, etter Vikingskipsmuseet. Etter utbruddet av pandemien har tallet på besøkende sunket dramatisk, men museet har fett å tære på.

– Vi ser frem til normale tilstander og bruker tiden til forbedringer av utstillingene og annet arbeid. Økonomisk skal vi komme oss igjennom krisen, så lenge myndighetene fortsetter støtteordningene for museene i 2021, sier direktør, Geir O. Kløver.

Etter et besøk på Tomta, der Tollefsrud og de to andre initiativtagerne til RAF, Wiggo Andersen og Jan Ove Ekeberg, guidet og fortalte om planene for stedet, ble Kløver begeistret.

Så begeistret at han skrev et anbefalelsesbrev som RAF kan bruke i søknader om midler, overfor private sponsorer og i andre sammenhenger.

Stigende interesse for polarhistorie

Kløver sier at interessen for polarhistorie er stigende, både i utlandet og her hjemme. Selv om RAF er i en annen divisjon enn Frammuseet og har et mål om 5000 besøkende i åpningsåret, tror Kløver RAF kan lykkes godt.

– Vi ved Frammuseet ser fram til at Roald Amundsens fødested blir revitalisert, og igjen tilgjengelig for publikum fra inn- og utland, sier Kløver.

 

 

 

 

 

 

foto: Kløver

Klikk på linken under for Frammuseets hjemmeside.

Home NO