Roald Amundsen var en norsk polfarer og oppdagelsesreiser. Hvilke klær skal må ha på seg når man legger ut på ekspedisjon? på bilder kan vi se at Amundsen gikk med en tjukk pelsjakke med hette, noe som varmer godt i kulda. Av andre bilder kan vi se at han er ganske formelt kledd. Amundsen levde på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet og kom fra Tomta i Borge i Østfold. På den tiden var klærne ganske enkle, men viss du kom fra et bedre strøk så hadde du kanskje råd til litt bedre. Det tyder på at Roald Amundsen kom fra et bedre strøk hvis man ser på klærne. Det å reise rundt og oppleve ting, gjerne utenlands, er noe som er de rikeste forunt, også på den tiden. De ekspedisjonene som Amundsen la ut på gjorde ham verdenskjent. Fattige mennesker hadde ikke råd til slike opplevelsesreiser. Selv om klesstilen til Roald Amundsen virket å være seriøs, var han nok opptatt av å bli sett, anerkjent og lagt merke til. Dette kanskje pga. at han gikk med hatt.

Det er kanskje ikke så vanlig med Kostymer for ekspedisjoner, man bruker vanligvis turtøy, men du kan likevel kle deg ut når du skal ut på tur! Ikke minst får du mye oppmerksomhet! det er gøy og turen blir enda morsommere! kanskje dere kan ha et tema? en spesiell anledning der man kler seg for temaet. Et eksempel kan være bursdag, eller juletema, 70-talls-tema og fargekostymer.

Roald Amundsen

Roald Amundsen er født 16. juli 1872 og levde til 18. juni 1928. Han var sønn av en skipsreder. Han ledet ekspedisjonen til Sydpolen i 1911 og seilte Nordvestpassasjen i 1903. Han var en nasjonalhelt. Han var inspirert av Fridtjof Nansen, derfor begynte han med oppdagelsesreiser. Han giftet seg aldri. Han tok både styrmannseksamen og skippereksamen for å få kunnskap om sjøen. Det ryktes at han omkom i et flyhavari i en redningsaksjon utenfor Bjørnøya. Amundsen var både forsker, oppdager, flypionér og polfarer. Han studerte medisin, men begynte senere med polarforskning.

Det har også vært laget film om Roald Amundsen; “Amundsen”. Her blir livet til Roald Amundsen satt i perspektiv; var han bare en konkurransemann eller var han genuint interessert i polarforskning? i gamle dager ble man ikke tatt seriøst som polarhelt viss man ikke hadde utdannelse eller drev med forskning. Universitetet i Oslo har idag verdifulle gjenstander fra Amundsens ekspedisjoner og verdifull fakta om inuittfolkets kultur gjennom Kulturhistorisk museum. I 1918-1925 deltok han på Maude-ekspedisjonen. Hvis man ser på Amundsens popularitet som forfatter, så ser man at Fridtjof Nansens bøker blir mer lest. Forfatteren Tor Bomann-Larsen hevder Roald Amundsens mål ikke var å oppdage verden, men å selv bli oppdaget og anerkjent.

Post Your Thoughts

mts_entrepreneurship