Når man skal ut på en oppdagelsesferd, er det viktig å ta med seg god belysning. Folk flest er såpass vante til å ha sivilisasjon rundt seg at de glemmer slike fundamentale ting som lys og elektrisitet. Roald Amundsen visste veldig godt hvor han skulle og hvilke utfordringer han ville støte på, derfor brukte han ekstremt lang tid på å forberede seg før hver ekspedisjon. Husk at man på den tiden ikke hadde samme transportmuligheter som i dag, samtidig som selve utstyret var langt mer primitivt enn dagens moderne undere. På mange måter ble Amundsen nødt til å dyppe seg inn i gamle, utdaterte alternativer hva gjaldt lys, mat og strøm – man hadde rett og slett ikke andre måter å verken fø seg eller lyse opp veien.

An illuminated tent in Dolomites under Milky Way at the Cime of the Dolomites (Drei Zinnen)

An illuminated tent in Dolomites under Milky Way at the Cime of the Dolomites (Drei Zinnen)

Moderne belysning
Nå om dagen kan man raskt og enkelt bestille moderne belysning fra nettet og få alt levert på døra innen kort. Nettsider som www.buildor.no har lenge fokusert på å gi folk muligheten til å shoppe hjemmefra – her med fokus på byggevarer, maskiner og belysning. Bordlamper, gulvlamper, bakkebelysning og lysende stolper finnes i mange ulike utgaver og former. Altså kan man finne noe som passer akkurat din bolig, kontor eller hytte. Her bruker man dessuten energieffektive midler som gjør det mulig å lyse opp ethvert rom uten at det tærer noe særlig på strømregningen. Det beste av alt er at du kan gå til det aller meste selv, uten å betale for hjelp fra profesjonelle.

Lys i poser
Når Roald Amundsen skulle ut på en ny ferd mot det ukjente, måtte han planlegge belysningen godt. Vet du hvordan han fikk lys på ekspedisjonen, når de satt og frøs i igloer hver natt? Jo, man tok med seg poser lagd av skinn, der man oppbevarte selspekk. Denne ble brukt i såkalte steinlamper – slik fikk man både nok varme til å ikke fryse ihjel, samt lys i mørket. Diverse utstillinger har gått landet rundt med detaljer fra Amundsens liv. Hans tekniske ferdigheter og oppfinnelser var en viktig del av suksessen. For å finne veien frem, må man vite hvor man går. Belysningen sørger for at kommer til den ønskede destinasjonen.

Post Your Thoughts

mts_entrepreneurship