Mange har sikkert stilt seg spørsmålet “Hvem er den største norske eventyreren?” Akkurat det er det ikke så lett å svare på, men opp gjennom tidene er det mange viktige eventyrere som har vært norske. I tillegg til Roald Amundsen finner vi Thor Heyerdahl og Fridtjof Nansen som viktige pionerer. I moderne tid har vi Cecilie Skog og Lars Monsen som to av de største. Vi nordmenn har alltid vært et nysgjerrig og rastløst folk, og det er nok grunnen til at vi har trosset vær, vind og elementer gjennom tidene.

Cecilie Skog, en moderne eventyrer

Cecilie Skog er en moderne eventyrer som ble født i Ålesund i 1974. I tillegg til å være utdannet sykepleier har hun studert friluftsliv ved høyskolen i Volda. Med et kjapt blikk på hennes liv er tydelig at det var denne utdanning som ga mest mersmak. I tillegg til å være fjellklatrer er hun også ekspedisjonsfarer, og hun har vært på både Mount Everest, Nord- og Sydpolen. I dag er hun mest kjent for å arrangere turer både til Kilimanjaro og Antarktis. Det er tydeligvis en svært lukrativ jobb å ha, ettersom hun tar ut Millioner i utbytte på det hun driver med.

Thor Heyerdahl og Kon-Tiki

Går vi litt lenger tilbake i tid er Thor Heyerdahl en av de virkelig store eventyrerne vi har her i landet. Denne mannen fra Larvik ble svært anerkjent for alle sine store oppdagelser. Den ekspedisjonen som han virkelig ble kjent for var Kon-Tiki. Målet med ekspedisjonen var å bevise for forskningsmiljøet i Oslo at det var mulig å seile fra Sør-Amerika til Polynesia på en håndbygget flåte. Miljøet tvilte på hans teori om at de vidt adskilte folkeslagene som bodde der i oldtiden kunne ha kommet i kontakt med hverandre. Der andre slår seg til ro med kjente fakta er det de staeste blant oss som tar oss videre.

 

Post Your Thoughts

mts_entrepreneurship